Bra att veta

Placering nummerlappar

Nummerlappen ska placeras väl synligt på bröstet. Detta för att funktionärerna lätt ska kunna identifiera åkarna.

Tidtagning

Alla åkare får ett tidtagningschip som ska fästas runt vristen enligt instruktioner på nummerlappens baksida. Chipet är engångschip men kan lämnas till återvinning i mål. Om ni åker som familj i Kortisen får en i familjen ett chip. Samtliga tävlande med chip som fullföljer loppet får sluttid registrerad.

Klädtransport

För den som inte vill ta med sig ev överdragskläder i sin ryggsäck finns det möjlighet till klädtransport från starterna vid Skarholmen och Sigtuna till mål.

Repdragning

Inga åkare kommer att tillåtas vara i banan efter mörkrets inbrott. Därför drar vi repet i Sigtuna, i Kungsängen och i Hässelby. Tider meddelas senare. Transport sker då på egen hand med kollektivtrafik.

Om du bryter

Den som bryter ska anmäla detta till någon av våra funktionärer vid åkarstationerna. Där kan också transport av åkare till målet ombesörjas. Försök att nyttja kollektivtrafiken vid Sigtuna eller Kungsängen.

Avståndsmarkering

Avståndet kommer att markeras var 5:e kilometer ner till Kungsängen. Från Kungsängen till mål kommer varje kilometer att markeras.

Service vid start

OBS! Ingen försäljning av förtäring vid starten i Skarholmen eller Sigtuna. Se till att ha egen frukost med dig om du behöver fylla på före start!

Dusch

Kommer att finnas vid Maltesholmsskolan 5 min promenad från målet.

Omklädning

Kommer att finnas vid Maltesholmsskolan 5 min promenad från målet. Enklare möjligheter kommer också att finnas vid målet.

Publik

Vill du se åkarna efter banan finns det flera bra platser för det även om man har småbarn i barnvagn med sig. Normalt är Skokloster, Sigtuna, Kairobadet och Kungsängen sådana platser.

Boende

Sigtuna

info@sigtunastiftelsen.se eller www.destinationsigtuna.se

Stockholm

stockholmtown.com eller info@stockholm.se

Uppsala

www.destinationuppsala.se