Utrustning

Alla typer av skridskor är tillåtna

  • Alla deltagare ska ha isdubbar
  • Ispik, stavar eller andra hjälpmedel är inte tillåtna i tävlingsklassen. Ispikar och stavar är tillåtna i klasserna ”med pik/stav”. Använd dock dessa med måtta så att du inte skadar någon medåkare. I tät klunga får du inte staka.

Är du mycket van att åka med pik/stav gör det. Det har med kroppshållningen att göra. Annars kan du åka utan pik men då måste du ha tränat utan pik. Att åka “utan pik” går för den som kan det fortare men ställer dock större krav på åkteknik. Du har ju inte samma stöd när du blir trött. I grunden motverkar ett flitigt användande av stavar en god åkteknik. Vanligen får ”stavåkare” ett felaktigt skär. Det innebär att man åker ineffektivt. I slutet på loppet när man är trött har dock många nytta av stavar/pikar. Om du stakar skall det göras så att spetsarna hålls lågt, för att undvika skador på andra åkare. I en tät klunga får du inte staka med hänsyn till dina åkkompisar.

Ryggsäck är inte obligatorisk men eftersom vi inte har obegränsat med service efter banan rekommenderar vi dig att ha en mindre ryggsäck för att du ska kunna ta med dig dryck, mat och eventuellt lite ombyte.

Du får själv se till att ha reservdelar till det som kan gå sönder.

Var kan jag hyra skridskor?

Du kan hyra skridskor och boka träningsturer hos Ice guide http://iceguide.se/sv/kontakt/ 

Du kan hyra skridskor hos Servicedepån http://www.cykelstallet.se/Skridsko.html

Var kan jag träna?

Via länken nedan kan du se status för plogade banor där du kan träna

Isobservationer

Lycka till med förberedelserna!